Amatius oli flirttaillut Jaakobin kanssa. Julia ei tiennyt tästä, eikä Amatius halunnutkaan hänen tietävän. Amatiuksen mielestä se oli vain pieni hairahdus, eikä sellaista tule toiste tapahtumaan...

920851.jpg
Amatius soi pitkästä aikaa suudelman Julialle. Heidän välinsä olivat kiristyneet päivä päivältä. Kolkuttiko Amatiuksen omatunto?

"Mmm. Julia, oletpa sinä kaunis tänään" sanoi Amatius ja suuteli Julian kättä.

"Mitäs tämä tällainen on?" Julia sanoi, muttei ollut ollenkaan pahastunut tästä huomiosta, päinvastoin. "Eikai sinulla ole mitään salattavaa, kun moisen huomionosoituksen suot minulle?" Julia tirskahti, muttei ollut tosissaan syytöksessään.

"Eh... Ei tietenkään rakkaani. Ajattelin vain että olen ehkä saattanut jättää sinut viimeaikoina liian vähälle huomiolle" Amatius mumisi.

910070.jpg
Jasmiina (oik.) ja Matleena kasvoivat lapsiksi. He leikkivät paljon yhdessä ja sanoivat olevansa parhaita kaveruksia. Julia oli visusti sitä mieltä, että se olisi Matleena joka jatkaisi sukua. Hänen mielestään Matleena oli kaikin puolin sopiva siihen, vaikkei hän osannut perustella Amatiukselle miksi. Amatiuksen aivojen sopukoilla hälytti rasismikellot, muttei hän maininnut mitään epäilyksistään Julialle.


910092.jpg
Amatiuksen hellät tunteet eivät kuitenkaan sykkineet kauan. Pian pariskunnan välillä olikin jo sanaharkkaa.

"Julia. Ymmärrä jo, että minusta Jasmiina on paljon tomerampi ja varmempi valinta perijäksi kuin Matleena. Sitäpaitsi, Matleenan koulumenestys on surkeaa! Ihme kun eivät sosiaaliviranomaiset ole vielä vieneet häntä" Amatius mylvi eräänä aamuna. He olivat ottaneet puheeksi perijän.

"Amatius! Sinä liioittelet. Seitsemän ei ole keskiarvona ollenkaan huono, eikä perijän valinnassa mitään keskiarvoja tuijotella. Herttinen sentään!" Julia tiuskaisi takaisin. "Ja minusta alkaa tuntua, että sinulla on jotain henkilökohtaista Matleenaa vastaan."

"Pah! Minä olen kummallekin tytölle isänä tasapuolinen. Mutta mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että Jasmiina on älykkäämpi ihminen ja hän pitää jalat maassaan."

920625.jpg
Matleena oli autuaan tietämätön perijäsekoilusta. Hän kyllä tiesi, että Amatius piti enemmän Jasmiinasta kuin hänestä, koska hän oli kerran sattumalta kuullut pienen osan äitinsä ja isänsä riidasta.
"Ehkä he vain kinastelivat minun ja sisareni koulumenestyksestä" ajatteli Matleena.
Melkein oikein arvattu...

920662.jpg
Eipä liioin Jasmiinakaan tiennyt perijävalinnoista vielä mitään. Hän sairasteli usein flunssaa, syytä ei tiedetä. Vaikka hän on ollut paljon koulusta pois, silti hänen numeronsa ovat pysyneet hyvinä.

920659.jpg
Matleena yritti päästä Amatiuksenkin suosioon auttamalla tätä kotiaskareissa. Matleena siivosi, auttoi ruoan valmistuksessa, haki postin sisälle, petasi jopa Jasmiinankin sängyn. Mikään ei kuitenkaan tuntunut tepsivän.

910057.jpg
Perheen asioita ei ainakaan auttanut se, että Julia huomasi eräänä päivänä olevansa jälleen raskaana!
"Mutta... Eihän tämä ole mahdollista... Emme me Amatiuksen kanssa ole tehneet mitään" Julia kauhistui. "Minä en ole valmis uuteen synnytykseen!"

Amatius oli eri mieltä raskaudesta. Hän ilakoi tulevasta lapsestaan, mutta epäili tämän isää.
"Julia. Olenko minä tämän lapsen isä?" Amatius kysäisi kulmat koholla.

"Tottakai olet! Mitä sinä höpsit. Eihän se kukaan muukaan voi olla..." Julia sanoi, muttei todellisuudessa ollut hänkään varma lapsen varmasta isästä.

"Jos hän on poika, hänestä voisi tulla perijä" Amatius ajatteli Matleena mielessään.

910102.jpg
Poikahan sieltä loppujen lopuksi tuli. Nimeksi pojalle annettiin Henrik. Pojan vauvaikä meni niin nopeasti, ettei sitä kerennyt huomatakaan. Hänestä tuli suloinen pieni taapero.

920660.jpg
Samaan aikaan kun Henrikistä kasvoi lapsi, varttuivat myös Jasmiina ja Matleena teini-ikäisiksi. Juhlia ei kenellekään ollut varaa järjestää, mutta juhlijoista ei ollut viisihenkisessä perheessä puutetta. Matleenan tavoitteeksi tuli mammona, ja hän haluaisi tulevaisuudessa perustaa oman yrityksen. Jasmiinaa taas ei yritykset kiinnosta, hän haluaa turvallista ja vakaata perhe-elämää ja tavoitteeksi tulikin perhetavoite.
Henrik taas on siistiä, leikkisää ja menevää tyyppiä.

920646.jpg
Ihmisten kasvaessa ja ruoka- sekä sähkölaskujen kasvaessa mukana perheen rahatilanne alkoi näyttää yhä synkemmältä ja synkemmältä. Matleena päätti, että hänen on aika tarttua tuumasta toimeen ja hankkiutui töihin auttaakseen perheensä taloutta.
Matleena tienasikin ensin 65 simoleonia päivässä, mutta ylentyi kuitenkin pian ja tienasi sitten jo rapiat 100 simoleonia. Julia oli haljeta ylpeydestä.

"Näethän Amatius! Matleena ajattelee perheen parasta, ja jättää opinnotkin taka-alalle, jotta voi tuoda kortensa kekoon" Julia hehkutti Amatiukselle.

920666.jpg
Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Koska Matleena ei enään töiden takia käynyt koulua, hänen keskiarvonsa oli nelonen. Työnantaja ei tästä pitänyt, ja Matleena saikin potkut.

"Tämä tuskin nostaa arvostusprosenttejani Amatiuksen silmissä" Matleena huokaisi.

920664.jpg
Vähät rahat ja muutenkin hullujenhuonetta jo muistuttava tilanne perheessä sai Julian masentumaan - ja pahasti. Hän söi suruunsa ja alkoi täten myös lihoa. Yhtenä päivänä tilanne kuitenkin paheni niin, että Terapeutin kutsumista ei voinut enään lykätä. Julia tarvitsi ammattiapua.

920644.jpg
Terapeutin käynnistä oli apua. Julia sai mielialaansa hiukan paremmaksi. Kun vanhuus kolkutti ovella, Julia ei sentään epäonnistunut kasvussaan. Hän päätti, että aikoisi tienata perheellensä rahaa niin kauan kuin vain kykenisi. Eläkkeelle ei voinut vielä jäädä.

920661.jpg
Muistatteko vielä Jaakobin?

Amatius ei voinut vastustaa kiusausta eräänä myöhäisenä iltana, kun hänen hyvä ystävänsä Jaakob tuli kylään. Amatius muisti, millainen kohtaaminen oli viimeksi ollut ja samantien Jaakob vei mennessään. He suutelivat pihalla olettaen ettei Julia sisältä näkisi mitään. Miehet eivät ilmeisesti muistaneet, että nykyaikana on olemassa myös ikkunoita. Julia äkkäsi tapahtuman.

"Sinä ilkeä, valehteleva, pettävä, sikamainen liero!" huusi Julia ja löi Amatiusta poskelle. "Tällaista sitä puuhataan. Minun selkäni takana! Sitä pilaat koko perheen maineen!" Julia jatkoi. Hän oli täysin räjähdyspisteessä.
"Kuinka kauan tätä on jatkunut?!" Julia kysyi ja katsahti todella vihaisesti Jaakobia kohti.

"Eeem..." Jaakob sai sanottua ja juoksi pakoon. Häntä ei ilmeisesti huvittanut jäädä vihaisen muorin mukiloitavaksi.

Julia otti eron Amatiuksesta. "Tämä oli nyt tässä" Julia julisti. Amatius pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja päätti muuttaa muualle asumaan. Hän vaati, että Jasmiina ja Henrik muuttaisivat hänen kanssaan, ja niin he muuttivat.

"Saat sinä Matleenan, kun se sinulle kerta niin rakas on" Amatius puuskaisi ja pian kaikki kolme olivat jo poistuneet tontilta.

920654.jpg
Syvällä sisimmässään Julia tunsi tehneensä oikein.

"Amatius ei ollut Se Oikea minulle. Harmi vain, että tajusin sen näin myöhään. Minun pitänee nyt keskittyä urani luomiseen, sillä on minulla vielä aikaa. Ja onpahan yksi asia varma" Julia ajatteli mielessään.
"Matleenasta tulee perijä" hän sanoi.

Miten Stillin perheen elämä jatkuu? Löytääkö Julia itselleen uuden miehen? Alkaako Matleena seurustella? Sen näkee sitten...